בסופו של דבר, אחרי שמשלימים עם חסרונו של החמץ למשך שבוע, מגלים
שבעצם העוגות של פסח הכי טעימות, נכון?... אז הנה לפניכם כמה מתכונים כשרים במיוחד,
שקיבלנו ממשפחת ברוכי מגרעין חירן (תודה!). כי אחרי כל הניקיונות והעבודה הקשה –
מגיע לכם להתפנק, בהחלט!
בתאבון, וחג שמח!
* לנוחיותכם, כל המצרכים מודגשים בתוך המתכונים.
עוגת שוקוזים (שרויה)
לחמם את התנור לחום בינוני.
לערבב: כוס שמן, חצי כוס סוכר, 6 חלמונים. לאחר מכן להוסיף 2 כפות ברנדי, ולערבב.
להמיס על אש קטנה 200 גרם שוקולד מריר, להוסיף לתערובת ולבחוש. להקציף 6 חלבונים יחד עם חצי כוס סוכר, ולהוסיף בהדרגה לתערובת. חצי מהכמות לשמור במקרר.
לערבב: 2 כפות קמח מצה, כפית אבקת אפיה, חצי כוס אגוזים קצוצים גס, ולהוסיף למחצית הקרם שנותרה. לשטח על תבנית משומנת, להכניס לתנור ל-30 דקות. לחכות שיתקרר ולשפוך את הקרם שבמקרר מעל העוגה.
גלידת 4 (!) קומות (לא שרויה)
לערבב ולהשטיח על תבנית משומנת: 2 וחצי כוסות שקדים טחונים, 3 כפות סוכר, רבע כוס שמן. ולהכניס לתנור ל-12 דקות על 180 מעלות.
להקציף בקערה אחת: 5 חלבונים, רבע כוס סוכר, סוכר וניל.
להקציף בקערה שניה: 5 חלמונים, רבע כוס סוכר, סוכר וניל, 1.5 ריצ'. לערבב יחד את שתי ההקצפות. חצי מהתערובת לשפוך על בסיס השקדים ולחצי השני להוסיף כף נס קפה ולהכניס למקרר.
להמיס בסיר על אש קטנה: כף קקאו, 50 גרם שוקולד, חצי כוס שמן, חצי חבילת ריצ', רבע כוס סוכר.
לאחר שמתקרר, לשפוך על שתי השכבות. להקפיא לשעתיים ולשפוך מעל את הקצפת הנותרת.
עוגת שוקולד (לא שרויה)
לחמם את התנור לחום בינוני. להמיס: 150 גרם שוקולד מריר, חצי כוס סוכר, 2 כפות יין. לאחר מכן להוסיף 3/4 כוס שמן, ולהמשיך לערבב עד שמתקבל קרם חלק. לקרר ולהעביר לקערה גדולה.
לבחוש היטב 6 חלמונים ולהוסיף לקרם בזרם דק. לאחר מכן להוסיף 1 ורבע כוס קמח תפוחי אדמה, וכפית גדושה של אבקת אפיה. להוסיף לקרם עד שמתקבל בצק חלק.
להקציף: 6 חלבונים וחצי כוס סוכר, ולקפל את הקצף אל הבצק בתנועות קיפול.
לשמן תבנית ולשפוך לתוכה את הבצק, להכניס לתנור למשך 45 דקות. אפשר להוסיף ציפוי שוקולד אם אוהבים.
עוגת שקדים (לא שרויה)
להקציף: 4 חלבונים וכוס סוכר. להוסיף כוס וחצי שקדים טחונים, 2 כפות קמח תפוחי אדמה.
לחלק לשתי תבניות שוות בגודלן. לאפות 15-20 דקות בחום של 180 עד שמתקשה.
להמיס: 100 גרם שוקולד, 3 כפות מים, 2 כפיות נס קפה, כפית סוכר. להוסיף בזהירות 2 חלמונים ולערבב. להקציף ריצ' ולערבב עם השוקולד המומס. לשפוך חצי כמות על תבנית אחת, ומעל לריצ' ולשוקולד – להניח את בסיס השקדים מהתבנית השנייה. מעל לשפוך את הקצפת שנשארה, ולפזר מעל שוקולד מגורד.
עוגיות שוקולד צ'יפס (שרויה)
לערבב: כוס שמן, 2 וחצי כוסות סוכר לבן, 2 ביצים, 2 כפיות תמצית וניל, כוס קמח מצה, כוס וחצי קמח תפו"א, כפית סודה לשתייה, קורט מלח, שוקולד צ'יפס.
לשמן תבנית ולהכניס אליה צורות של עיגולים מהעיסה. להכניס לתנור לחום של 180 מעלות, עד שמשחים.